Agenda > Verslagen > Ducosim mei 2002

 


Ducosim lenteconventie

Utrecht - mei 2002

 

 

Zaterdag 25 mei vierde de landelijke spellenvereniging Ducosim haar 25-jarig jubileum met een sfeervolle spellendag en een afsluitende receptie. Men wist ook deze keer ruim meer dan 500 spelliefhebbers naar de Jaarbeurs Utrecht te lokken.

Naast het jubileum stond deze lenteconventie vooral in het teken van het bordspel. Naast de nodige demonstraties en participaties (waaronder Puerto Rico door het Duivelsei) was er ruimte gereserveerd voor diverse toernooien, zoals Stratego en de spellen van het GIPF-project. Helaas was de stichting TMG verantwoordelijk voor de enige wanklank van deze dag. Het onder hun hoede georganiseerde NK Bordspellen werd op het laatste moment afgeblazen. Van de redenen weet ik weinig (TMG vindt het blijkbaar niet nodig met deze website te communiceren), het is wel tamelijk slordig dat zo'n annulering pas daags voor de conventie bekend wordt gemaakt.


een van de zalen

Corné van Moorsel zat zelf in Duitsland, maar had twee vrienden bereid gevonden zijn uitgeverij Cwali te vertegenwoordigen. Zij presenteerden het nieuwe 2-persoonsspel StreetSoccer. Zoals de titel al verraadt, draait het hier om voetbal. Het is een lekker vlot spelletje, waarbij je door een slimme positionering van je speelfiguren de bal in het doel van de tegenstander probeert te rammen. Lopen en schieten wordt gestuurd door een dobbelsteen, zodat de geluksfactor ook een rol mag spelen. Het spel is leuk en bovendien mooi uitgevoerd.


StreetSoccer

Standhouder PBM Express toonde een grote stapel met het nieuwe Star Wars bordspel "Rescue on Geonosis". In dit spel vertegenwoordigt een speler de slechterik Graaf Dooku, de andere spelers vertegenwoordigen de helden uit de tweede speelfilm. De spelers moeten de gevangen genomen Jedi Obi-Wan Kenobi vinden en bevrijden. De graaf probeert uit de handen van zijn tegenstanders te blijven en tijdig te ontsnappen. De troepen van de graaf worden aan het begin van het spel in het geheim ingezet. De locatie en beweging van deze troepen wordt geregistreerd op een controlepaneel met behulp van een uitwisbare stift. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers, heeft een driedimensionaal spelbord en bevat onder meer Nederlandse spelregels.

Het demoteam van de Amerikaanse uitgever Score was ook prominent aanwezig. Zij demonstreerden de verzamelkaartspellen Dragonball Z en Buffy the Vampire Slayer.


de borrel-boys

De dag werd afgesloten met een receptie in het kader van het 25-jarig jubileum. De opkomst viel wat tegen, maar de aanwezige harde kern werd vermaakt met hapjes en drankjes, een korte toespraak en een verloting van allerlei bord- en kaartspellen (o.m. met dank aan Score). Al met al een gezellige afsluiting van een geslaagde dag.

Na afloop bleek dat de politie onder het motto "niets er in... niets er uit!" de geparkeerde auto's had gecontroleerd op zichtbare buit. Bezitters van afgesloten auto's zonder zichtbare kostbaarheden vonden een briefje met de tekst "Prima!" onder de ruitenwisser. Een Duitse standhouder had de Nederlandse tekst niet begrepen en vreesde dat hij een vette bekeuring kon verwachten.


Erwin Broens
Mei 2002 

Agenda > Verslagen > Ducosim mei 2002

 


Top