Agenda > Verslagen > Ducosim feb. 2003

 


Ducosim spellenbeurs

Utrecht - februari 2003

 

 

Zaterdag 15 februari organiseerde de landelijke spellenvereniging Ducosim een spellenbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De grote publiekstrekker was de jaarlijkse spellenveiling. Onder leiding van veilingmeester Gerrit Dubbeldam kwamen in een rap tempo 250 kavels onder de hamer. Door zijn vlotte stijl wist Gerrit de bezoekers van begin tot eind te boeien. De veiling bevatte de gebruikelijke mix van gezelschapsspellen, rollenspelmateriaal en klassieke wargames. Deze veiling genereerde een recordopbrengst van ruim 4.500 euro. De twee duurste kavels waren The Games of Middle Earth van SPI (130 euro) en Keywood van R&D Games (150 euro). Ondergetekende is blij dat hij zijn "Key-serie" eindelijk compleet heeft.

In de grote zaal demonstreerde spellenvereniging Het Duivelsei spellen van Ravensburger en het nieuwe Alea-spel Edel, Stein & Reich. Dit is een bewerking van het bordspel Basari, dat in 1998 de Auswahlliste van het Spiel des Jahres haalde. Deze nieuwe versie ziet er goed uit en de reacties van de spelers waren positief. Je kon er ook spellen lenen in de spel-o-theek, kennismaken met nieuwe ontwerpen van spelauteurs en je grijze cellen testen met allerlei interessante denkspellen. De Amersfoortse spellenclub Sameo organiseerde evenementen rond Warhammer. In een aparte zaal werd een Magictoernooi georganiseerd.

Bij de aanwezige handelaren kon je niet alleen nieuwe buitenlandse titels aanschaffen (bijv. Mare Nostrum, Fist of Dragonstones en Löwenherz), maar kon je ook een aantal populaire "oudjes" voor een prikje op de kop tikken. De Kolonisten van Catan voor +/- 28 euro is in Nederland een koopje. Een andere mooie aanbieding was Die Siedler von Nürnberg voor 16 euro (maar dat had een van de bieders tijdens de veiling blijkbaar niet in de gaten.......).


Erwin Broens
Februari 2003 

Agenda > Verslagen > Ducosim feb. 2003

 


Top