Agenda > Verslagen > GenCon

 


Benelux GenCon
Tiel - 1 en 2 augustus
1998

 

 

Ondanks de nasleep van een barstende hoofdpijn (even wennen aan een nieuwe bril), heb ik zaterdag met plezier de Benelux GenCon bezocht. Deze spellenbeurs is, in tegenstelling tot het Spellenspektakel, grotendeels gericht op fantasy en science fiction spelvormen: rollenspel, verzamelkaartspellen en Games Workshop. Benelux GenCon werd georganiseerd door PS Games en Wizards of the Coast. Over de locatie (Motel Tiel) en de datum (hartje zomer) had ik eerst zo mijn twijfels. Het motel bleek, ondanks de beroerde bereikbaarheid met het openbaar vervoer, een mooie beurslocatie, dankzij de sfeervolle zalen. Ondanks de vakantietijd liepen er aardig wat spelers rond, die zich blijkbaar prima vermaakten.

Verspreid door het gebouw werd er veel gespeeld: tal van rollenspelsessies, allerlei toernooien en demo's van verzamelkaartspellen, een Bloodbowltoernooi, een prachtige "Karel Vellheuer" Warhammerdemo en zo nu en dan een bordspel. De hal met verkoopstands was goed ingedeeld, overzichtelijk en met een juiste mix van standhouders. Je kon hier o.m. terecht voor kaartjes, boeken (Meulenhoff), wargames, bordspellen en fantasy en SF-artikelen. Bij een aantal stands werden spellen gedemonstreerd: Decipher met het Star Trek CCG, Jumbo met Tycoon en verder het Babylon 5 bordspel. Opvallend was verder het gestunt van het Spelkwartier met nieuwe spellen als De Kolonisten van Catan en Elfenland. Blijkbaar hebben zij voldoende aan een minimale winstmarge. Dat is knap, gezien de grote hoeveelheid personeel in de verkoopstand.

Benelux GenCon heeft op mij een positieve indruk gemaakt. Desondanks hoop ik dat de beurs in deze vorm niet wordt herhaald. Ik zou graag zien dat GenCon en het Spellenspektakel samenvloeien tot één grote spellenbeurs, waar alle takken van de hobby ruim aan bod komen. Het wordt tijd dat we in Nederland één spellenbeurs krijgen, die jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers trekt!

Erwin Broens
Augustus 1998 

Agenda > Verslagen > GenCon

 


Top