Agenda > Verslagen > Game Event 2008

 


Game Event 2008

Amersfoort - 15 juni 2008

 

 

Het weekeinde van 14 en 15 juni stond in het teken van de Amersfoortse familiedagen. In de stad werden activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, natuur, sport en spel georganiseerd. In de Stadshal De Flint organiseerde de plaatselijke Spellenwinckel op zondagmiddag voor het tweede jaar op rij een sfeervolle spellenbeurs, met medewerking van bekende uitgevers en distributeurs als 999 Games, Hodin, Boosterbox, The Game Master, Emma Games, PS Games en last but not least de 125-jarige Amersfoortse uitgever Ravensburger. 

Ervaren spelleiders lieten het publiek kennismaken met leuke nieuwe spellen. Martyn F presenteerde zijn bordspel Wadi, PS Games had drie nieuwe abstracte puzzels en spellen bij zich, de spelleiders van Roll the Dice lieten het Ticket to Ride kaartspel over de rails rollen, The Game Master demonstreerde Cuba en Koe zoekt Boer, Boosterbox had o.a. het nieuwe biedspel Nefertiti bij zich. 999 Games was opvallend 'low profile' aanwezig. Een uitgever die 10 jaar Catan viert, moet zich eigenlijk een beetje schamen voor zo'n bescheiden presentatie. De combinatie van Ravensburger en Spelgroep Phoenix was uiteraard wel krachtig en prachtig aanwezig. Hun grote stand lag vol nieuwe spellen, de spelleiders hielden het publiek daar urenlang aangenaam bezig.

Speelplezier voor een kleine 800 bezoekers

Blox, Can't Stop en de puzzels van Think Fun zorgden voor volle speeltafels bij de 125-jarige Amersfoortse spellenuitgever
Speelplezier voor alle leeftijden
De Spellenwinckel verkocht populaire spellen en deelde kortingsbonnen uit
Het schitterende speelbord van Cuba
Armand van Spelgroep Phoenix veilt de demonstratiespellen aan het einde van de beurs
De volle speeltafels van Boosterbox
Railroad, een nieuwe distributietitel van PS Games
De Hogeschool Utrecht zorgde ook dit jaar voor "plugged" vermaak
Ducosim, vanaf december 2008 uw speelse gastheer in deze mooie zaal

Net als vorig jaar was dit spellenevenement vooral bedoeld om het gewone publiek naar de speeltafels lokken. De organisator is in zijn opzet geslaagd, want het overgrote deel van de +/- 800 bezoekers bestond niet uit de gebruikelijke spellenbeursgangers. Deze beurs trok een gemÍleerd publiek, dat zonder moeite de weg naar de speeltafels wist te vinden. Dit is een bemoedigend vooruitzicht voor de landelijke spellenvereniging Ducosim, die de eigen spellenbeurzen met ingang van december 2008 naar deze mooie zaal zal verplaatsen. 

Erwin Broens
Juni 2008 

Agenda > Verslagen > Game Event 2008

 


Top